Robin Norlén

Robin NorlénEn 20-årig frilansfotograf från Sala.
Jag började som fotograf/journalist för Sala Allehanda under hösten 2002 och har blivit kvar där sedan dess. På sidan om det är jag porträtt- och gruppfotograf åt Express-Bild i Västerås och driver mitt eget företag, StudioSilver.
När det inte gäller fotografering så är jag programledare för radiosporten i Sveriges Radio Västmanland.

Jag läser också journalistik på GUC i Uppsala där jag tar studenten våren 2008. Vart livet tar mig efter det återstår att se.

Mitt fotointresse väcktes när Sala Allehanda satt en kamera i handen på mig. Det var en tills då outforskad konstart för mig som jag fastnade direkt för.

Efter första året på gymnasiet i Uppsala tog jag ett sabbatsår för att studera på high school i USA. Maumme Valley Country Day School hette skolan för övrigt. Jag hade då läst foto i skolan och fastnat ännu mer för det. I USA passade jag på att köpa min första kamera, en Nikon D50, som är kvar än i dag som en trogen trotjänare. Det blev min julklapp till mig själv.
Sedan mars 2008 har jag också en Nikon D300, vilken jag är supernöjd med.

Under våren samma år fick jag en tvåveckors fotokurs på Kinkaid School i Houston, Texas. Den fick mig att bli ännu mer inbiten. Där fick jag prova på flera olika typer av fotografering.

Efter det har jag alltid haft kameran i högsta hugg och har fotat allt från rally ute i skogen till Martin Stenmarck i ett vardagsrum. Målet är att alltid få en bild som sticker ut och väcker känslor när man tittar på den.

Favoritfotograf?
Det är Thomas Nilsson. En drygt 40-årig frilansfotograf som lämnat Stockholm och bor sedan många år tillbaka på 39:e gatan i New York och har hela USA som arbetsfält då han fotar för Verdens Gang i Norge.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s